Mjøssvøm 2019 Mjøssvøm 2019

  16.06.2019 Kl.23:30
Norges mest tradisjonsrike langbanestevne ble i helgen arrangert på Hamar i Ankerskogen svømmehall. Ankerskogen er et imponerende anlegg med flere basseng, vanntemperatur på 26 grader og saltinnhold 0,9%. - det ga flotte muligheter for inn-og utsvømming parallelt med stevnet i et tilstøtende 25 meters basseng


Bilde: Fredag ettermiddag og ivrige svømmere stimler til Ankerskogen for å komme igang 

Over 520 svømmere fra 42 svømmeklubber var påmeldt, deltagere fra Båtsfjord i nord til Kristiansand i sør. Hamar ligger sentralt og flere av utøverne tok i år tog til Mjøsbyen. Fra Eidsvoll deltok 14 svømmere og de fleste holdt hus på Ajer ungdomsskole gjennom helgen -det sosiale har stor betydning for utøverne, det bygges relasjonen innad og på tvers av klubbene. 

Bildet: Maren, Philip, Aidan og Sebastian utenfor Ajer ungdomsskole

Til tross for at det nå er på tampen av sesongen kunne man også i helgen se mange gode prestasjoner. Brage ble vinneren av den største personlige forbedringen- over 16 sekunder på 400 m fri. Sara, en av Eidsvoll sine nye lovende utøvere, svømte kjempebra på dine distanser og deltok på stafettlaget med stor bravur. Herman svømte til 3 plass på 50 bryst og Andrea til 3 plass i individuelle medley 200 m

Aidan gjorde stort innhugg i klubbrekordene og innehar nå rekorden på 50 m bryst, 100 m bryst(3.plass) og 100 m rygg, han forbedret til og med rekorden sin på 100 m bryst i finaleheatet. 

Philip satte ny klubbrekord på 200 m fri(1.plass) og på 50 m fri, som også holdt til 1.plass i sin årsklasse. På stafetten forbedret han rekorden på 50 fri langbane med ytterligere 1 hundredel.  Han tok også klasseseier i sin årsklasse på 100 m fri som i tillegg kvalifiserer ham til NM langbane - det er lov å være litt kry som klubb på vegne av en av våre mest lovende utøvere på svært lenge. 

Eidsvoll hadde 2 lag til mixstafett både fredag og søndag, det gikk så vannspruten sto og til tross for våre unge lag presterte de tilfredsstillende - alt for laget
Bilde: Shewon, Sebastian, Marina, Philip, Maren, Aidan, Josefin og Robert etter at stevnet ble avsluttet med mix stafett 4 x 50 m fri. Flere av utøverne manglet da bildet ble tatt. 

Over halvparten av svømmerne forbedret èn eller flere av sine tider, noen svømte distansene for første gang. Imponerende innsats av samtlige - Gratulerer til alle - snart er det sommerferie. Takk til Marina og Robert som fulgte opp under stevnet og Mariann som fikset i kulissene i forkant av stevnet. 

Detaljer og resultater finnes her