Covid-19 oppdatering Covid-19 oppdatering

  12.05.2020 Kl.17:37
Av Svein-Harald Afdal
Sist torsdag oppdaterte regjeringen oss på lettelse av smittervernsreglene for Norge. I følge de nye rådene skal svømmehaller åpne for organisert trening 1. juni og for publikum 15. juni. Vi i Eidsvoll Svømmeklubb tok umiddelbart kontakt med Eidsvoll kommune fredag morgen for å få rede på om vi kan starte våre aktiviteter etter smittervernsreglene 1. juni. Per nå har vi ikke fått noen tilbakemelding på når svømmehallene vil åpne for oss. Vi benytter Eidsvoll Idrettsråd for å få trykk på avklaring.

Det vi nå vet er at vi ikke vil kunne klare å gjennomføre kursene vann, hval, skilpadde, pingvin og selungen. Dette fordi instruktøren bør være med i vannet som instruktør. Eidsvollhallen er for liten til at vi klarer å gjennomføre kurs med bare 5 barn med foreldre i vannet om gangen. Derfor har vi besluttet å utsette kursene til høsten. Vi tar sikte på å starte opp disse kursene da skolen starter i august. Det har blitt gjennomført 4 kursganger før Covid-19 slo ut svømmehallene, vi har likevel besluttet at vi starter på første time til høsten. Det vil si at de 4 gangene dere har gått er gratis. For at klubben skal kunne overleve en slik situasjon vi er i nå og etter 5 år med rensemiddelproblematikk at alle går med på denne ordningen. Det vil ikke være behov for å melde seg på kurs til høsten da vi tar utgangspunkt i de kursene vi har. Dere vil selvsagt få informasjon gjennom vante kanaler når den tid kommer.

For vannpolo, treningspartier, konkurransepartier og de videregående kursene på svømmeskolen (Sel, Sjøløve, Delfin og Hai) må vi avvente med å ta en beslutning inntil klubben har fått tilbakemelding på hallsituasjonen fra Eidsvoll kommune.

Klubben er i en vanskelig situasjon økonomisk og vi har derfor måtte permittere alle våre ansatte grunnet Covid-19. Vi håper derfor at flest mulig benytter seg av sosiale medier for å få oppdatering på hva som skjer i klubben, inntil vi får våre ansatte tilbake, noe vi håper på skal bli så snart som mulig.

Hvis dere har noen spørsmål utover dette kan dere kontakte leder@esk.no

Styret