Nordsjøstevnet Nordsjøstevnet

  05.11.2018 Kl.03:45
Helgen 2-4 november, ble Nordsjøstevnet arrangert for 45 år på rad av Rogaland svømmekrets. Arrangementet var lagt til Aquarama i Kristiansand også nå i 2018. Blant deltagerne var noen av verdens aller beste svømmere, para-svømmere,  nasjonale og internasjonale toppsvømmere -deriblant 2 divisjoner fra det Nederlandske landslaget. 

Nivået på Nordsjøstevnet i år var formidabelt, det var hundredeler som skilte de beste. Årsklassene var delt inn i 3 bolker og det var superfinaler på kvelden.  

Eidsvoll Svømmeklubb er superstolte av at 5 av over 600 deltagere kom fra VÅR svømmeklubb.
For å kunne delta måtte man naturlig nok kvalifisere seg i minimum èn øvelse, og ble da gitt mulighet til å delta i andre øvelser der det var ledige plasser. 


Bilde: Marina, Philip, Aidan, Haakon, Herman og Josefin(2002)i front

Våre svømmerne startet i tilsammen 28 øvelser og de satte personlig rekord i 26 av øvelsene, det sier ikke lite og betyr jo at høstens målrettede treninger gir resultater. Svømming er som kjent en av de idretter som krever enormt med trening, i Eidsvoll tilbys det beste trenings partiet 7 økter pr uke og sammenlignet med andre klubber er det lite. Da er det ekstra artig når resultatene blir så bra. Svømmeren hadde en bitteliten heiagjeng på tribunen og de bør være både håse og stolte etter denne helgen. 

Å svømme sammen med nasjonale og internasjonale storheter gir et ekstra kick. Under mesterskapet ble det satt verdensrekorder, norgesrekorder og noen kvalifiserte seg til det kommende verdensmesterskapet i kortbane som arrangeres i Kina 3-8 desember. Philip var den som gjorde det best i sin årsklasse (2005) og kommer hjem med 2 sølvmedaljer og 1 bronse og er helt klart en av Norges beste i sin årsklasse i mange øvelser. 


Stafett er alltid gøy. Herman(2001), Haakon(2003), Aidan(2004) og Philip(2005) svømt inn til 19 plass på 4 x 100 meter fri av 27 lag. Meget bra prestasjon, med pers på mer enn 7 sekunder. Disse gutta fungerer meget bra sammen som lag, stå på!! 


Bilde: stafettgutta


Arrangørklubben involverer også de i klubben som ikke er i vannet. Hovedtrener i Eidsvoll Marina Klyuchnikova fikk lørdag æren av å dele ut medaljer til årsklasse 2005 på 50 meter rygg, med det hang hun medaljen rundt halsen på Philip. Lagleder for Eidsvoll, Morten Handegaard delte på søndag ut medaljer etter damenes 200 rygg, så Eidsvoll svømmeklubb har profilert seg på flere arenaer denne helgen.


Bilde: Russisk snorkel er ett av verktøyene Marina benytter Eidsvoll svømmeklubb med gode resultater


Det er viktig å ha med seg støttespillere på tur og laglederen gjorde også i år en fantastisk jobb for at svømmerne og trener skulle ha trygge og gode rammer under oppholdet - de blir tross alt ganske små i dette store proffe sirkuset. Morten melder om en harmonisk og sammensveiset gjeng i Kristiansand og som antagelig kommer til å sove godt til natten. 
Tusen takk til Morten Handegaard.